Brajović: Praznik u ljudima probudi dobročinstvo, plemenitost i jednakost
Ivan Brajović

Čestitka povodom Kurban bajrama

Brajović: Praznik u ljudima probudi dobročinstvo, plemenitost i jednakost

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Kurban bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim građanima muslimanske vjeroispovijesti.

„Muslimanski radosni praznik Kurban bajram šireći ljubav i vjeru u čovjeka i budućnost, snažno doprinosi uzajamnom povjerenju između ljudi, a pogotovu u multietničkim, multikonfesionalnim i multikulturalnim sredinama kao što je Crna Gora. U moru izazova kojima su naši prostori bili izloženi kroz burnu istoriju, narodi u Crnoj Gori su izvukli pouke i okrenuli se suživotu različitosti kao najboljem mogućem obrascu za afirmaciju plemenitosti, poštovanja i solidarnosti, što su i vrijednosti kojima nas uči veliki praznik Kurban bajram", naveo je Brajović u čestitki.

Uvjeren je da je crnogorsko društvo zrelo da odgovori svim pitanjima koja neumitno postavljaju nova vremena i dileme.

"Prije svega njegujući izvorne vrijednosti i postulate kojima su zadojene naše porodice i narodi, a što je kao zapovijest zapisano u starim knjigama i predanjima na koje nas podsjećaju i uče praznici kao što je Kurban bajram.

Uz želju da radosni praznik u ljudima probudi dobročinstvo, plemenitost i jednakost svim građanima islamske vjeroispovijesti čestitam Kurban bajram", poručio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.