Hrvati pokrenuli akciju: Oni koji izdaju sobe ne moraju da prime homoseksualce
Ilustracija

Hrvati pokrenuli akciju: Oni koji izdaju sobe ne moraju da prime homoseksualce

"Vratite Identity na Booking.com" - glasi onlajn peticija u korist zadarskih "iznajmljivača" apartmana koji odbijaju da prime homoseksualce. Svojevrsnu peticiju ovih dana pokrenula je ekipa okupljena uz platformu CitizenGO koja se predstavlja kao "zajednica aktivnih građana koji pomoću mrežnih peticija rade na zaštiti i unapređenju zaštite ljudskih prava".

Za svega nekoliko dana peticiju je potpisala 4.951 osoba.  Prema zvaničnom objašnjenju načela CitizenGO utemeljena su na hrišćanskim vrijednostima, a na prvom mjestu navodi se "pravo na život od trenutka začeća do njegovog prirodnog kraja", prenosi Jutarnji.hr.

Za šta se sve zalažu može da se vidi iz dosadašnjih peticija u organizaciji CitizenGO: "Stop Istanbulskoj konvenciji", "Ne želimo predstavljanje LGTB slikovnice u sisačkoj biblioteci", "Ne Frljićevom širenju mržnje javnim novcem".

Uglavnom, radi se o religioznim desničarima koje vodi Ana Marija Marković, nekadašnja saradnica udruženja "U ime porodice". 

Ova ekipa sada zahtijeva pravo da oni koji rentiraju sobe ne moraju da prime homoseksualce. 

Sve je počelo kada je u medijima objavljena vijest o vlasniku apartmana u Zadru koji je kažnjen uklanjanjem svoje ponude s najvećeg svjetskog servisa za onlajn rezervacije Booking.com jer je odbio da primi homoseksualce iz Brazila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.