DPS: Lokalna vlast u Kotoru rasipa novac građana

DPS: Lokalna vlast u Kotoru rasipa novac građana

Lokalna vlast u Kotoru već osvjedočeno djeluje bez ikakvog plana, rasipajući novac građana nasumičnim odlukama, kazali su iz Informativne službe OO DPS Kotor.

Iz kotorskog DPS-a kažu da je kritikovati partije na vlasti koje nešto rade uglavnom lako, ali još lakše ako iste ne rade baš ništa.

"To je slučaj sa kotorskom trenutnom vladajućom družinom, čiji se kompletan učinak sveo na mazanje očiju  populističkim šminkanjem grada i bombastičnim izjavama u medijima i društvenim mrežama.Srećom, Kotorani to vide. Sve ima svoj rok trajanja, pa i pare koje neplanski trošite. Na kraju, kad se podvuče crta, ništa ozbiljno i konktrtno za grad nije urađeno.Da budemo precizni, da bi se vodio grad potrebna su planska dokumenta, ali i tu osnovu u vođenju grada oni nisu u stanju da odrade", navode iz DPS-a.

Kažu i da nisu bili u stanju da izrade: Strateški plan ravoja Opštine (istekao 2017. god), višegodišnji investiocioni plan (istekao 2017.god.), program razvoja kulture (istekao 2017. god.)

"Ako nema plana, po osnovu čega se išta u gradu radi?Oličenje samovolje i neozbiljnosti. Neodgovorno, amaterski i aljkavo u već poznatom stilu vesele rasklimane koalicije. Jedino opravdanje bi moglo biti to što i sami znaju da te planove neće biti u prilici da sprovode jer će ih građani zasaluženo poslati u opoziocione klupe. Draga gospodno sve se može popraviti, ali činjenica da niste bili u stanju da sastavite Program razvoja kulture, dovoljno govori koliko uopšte shvatate grad ozbiljno, ili pod vođenjem kulture smatrate punjenje budžeta prvoj kumi, koja ga troši na samoreklamiranje, osrednji kulturni sadržaj i maltretiranje podređenih u instituciji, o čemu se već uveliko govori i “u pjaci”, i u nadležnim službama.Imate pravo da birate ljude sa kojima ćete provoditi vrijeme i birate sebi slične, ali ovaj grad nije vaše igralište ni poligon za probne vožnje po kome, zaprepašćeni stvarnim obavezama lokalne vlasti 
nekontrolisano udarate u sve oko sebe, uglavnom na štetu Kotora. Ili reagujte, ili se dostojanstveno povucite, prije nego što bude kasno", poručuju iz kotoskog DPS-a.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.