Vlada za aerodrome traži 100 miliona eura unaprijed
Aerodrom Podgorica

Vlada za aerodrome traži 100 miliona eura unaprijed

Vlada planira da od koncesije za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona eura, a koncesionaru će nadoknaditi novac koji ovaj ne naplati od Montenegro Airlinesa.

To su neke od značajnih stavki u predlogu koncesionog akta kojeg je juče objavilo Ministarstvo saobraćaja na svom sajtu.

Javna rasprava će trajati do 10. septembra kada će biti organizovan i centralni okrugli sto u hotelu “Hilton” u Podgorici.

Vlada navodi da je spremna da smanji izloženost koncesionara kreditnom riziku od eventualnog nastavka neplaćanja aerodromskih usluga od Montenegro erlajnsa, na način da mu država nadoknadi novac koji ne naplati od te kompanije.

Ministarstvo i Vlada će obezbijediti koncesionaru određene mehanizme umanjenja i oslobođenja u slučaju neplaćanja od strane Montenegro Airlines, navedeno je u predlogu koncesionog akta.

Ministarstvo je pripremilo prognozu u narednih 25 godina po kojoj će promet na aerodromu Tivat u period od 2017 do 2043 godine u prosjeku rasti po stopi od 3,7 posto godišnje, dok će u Podgorici stopa rasta biti 2,7%. Iz toga resora su procijenili da analiza davanja u koncesiju ovog ključnog državnog resursa pokazuje da je projekat održiv i da je ekonomski opravdan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.