Milačić: Ujedinjenje naše stranke sa Pokretom za Pljevlja će biti pun pogodak
Foto: Prava Crna Gora

Jednodnevna posjeta opštini

Milačić: Ujedinjenje naše stranke sa Pokretom za Pljevlja će biti pun pogodak

Rukovodstvo Prave Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Markom Milačićem i generalnim sekretarom Vladislavom Dajkovićem, posjetilo je danas opštinu Pljevlja.

U sklopu jednodnevne posjete toj opštini, održan je radni sastanak sa predsjedništvom Pokreta za Pljevlja, sa kojim je Prava (uz DNP) nastupila u koaliciji na minulim lokalnim izborima, koja je ostvojila četiri mandata, od kojih su dva mandata pripala partiji Novice Stanića, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Tom prilikom su predsjednik Prave Marko Milačić, i predsjednik Pokreta za Pljevlja Novica Stanić, analizirali post-izbornu situaciju u pljevaljskoj opštini, ali i načelno razgovarali o približavanju, odnosno potencijalnom prisajedinjenu ove dvije srodne političke grupacije.

„Ostvaren je relativno uspješan rezultat naše koalicije (Pokret za Pljevlja – DNP – Prava Crna Gora), međutim, ne mogu biti u potpunosti zadovoljan jer sveukupna opozicija nije ostvarila zadovoljavajući rezultat, odnosno pobjedu", kazao je Stanić.

Kazao je da ga raduje što se na političkom nebu Crne Gore pojavila perspektivna partija Marka Milačića, koja, kako kaže, definitivno odgovara ideološkom senzibilitetu kakav se gaji i u njihovom Pokretu. Stoga, u vrlo brzom periodu će, uz konsultaciju partijskih organa, na obostrano zadovoljstvo, definisati modalitet koji će u najboljem svijetlu determinisati njihovo zajedničko djelovanje u budućem periodu.

„Čast mi je što se danas nalazim u društvu dokazanih, čistih i časnih Pljevljaka, na čelu sa dr Stanićem. Novica Stanić je idealan dokaz da se u politici može provesti i dug period vremena – a ostati čistog obraza, neuprljan i neistrošen", istakao je Milačić.

Kazao je da ne potcjenjuje njihov rezultat na minulim lokalnim izborima koji je itekako respektabilan, ali je sasvim siguran da njihovo vrijeme tek dolazi, te da neće proći još dugo dok Prava Crna Gora ne bude na čelu Pljevalja. Smatra da je minula koalicija sa strankom Stanića i DNP-a bila dobra, ali je još više siguran da će saradnja i potencijalno ujedinjenje ove dvije partije, biti – pun pogodak za sve Pljevljake, pa onda i za partije.

Prava Crna Gora i Pokret za Pljevlja će, kako se navodi, na svojim partijskim organima razmatrati pitanje modaliteta dalje saradnje, te se nakon toga, već u septembru, zajedno obratiti medijima, kada će predstaviti i zvanično dalji tok djelovanja u Pljevljima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.