Veljović: Bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, zaustavićemo obračune kriminalnih klanova
Veselin Veljović

Budući direktor Uprave policije uvjerava

Veljović: Bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, zaustavićemo obračune kriminalnih klanova

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je zadovoljavajuća, a Uprava policije u narednom periodu učiniće sve da ona bude u interesu i građana i države, kazao je budući direktor Uprave policije Veselin Veljović za televiziju Pink M.

Veljović obećava da će u saradnji sa nadležnim institucijama, prije svega VDT-om i SDT-om, stati na put obračunima kriminalnih klanova sa kojima se Crna Gora, kao i ostale zemlje regiona, suočavala u posljednje vrijeme.

Svoj stav da je bezbjednosna situacija sada zadovoljavajuća, kako je rekao, bazira na konkretnim činjenicama.

"Baziram je na onome sto jesu realni pokazatelji, ne samo brojčani nego i u drugim oblastima i pored ovih situacija koje jesu svakako zabrinjavajuće i koje nadležni organi, a naravno i UP u narednom periodu će tretirati sa posebnom profesionalnom pažnjom i odgovornosti.  Cijenim da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća i da ćemo sve uraditi da u narednom periodu ona zaista bude u interesu sigurnosti i naše države i osjećaja zadovoljstva naših građana" kazao je Veljović za PINK M.

Uvjerava da će se stati na kraj obračunima zaraćenih kriminalnih klanova

"Vjerujem da ćemo kroz efikasnije aktivnosti UP ali i svih drugih u sektoru bezbjednosti ali prije svega u većem stepenu proaktivnosti i ostvarene međuagencijske saradnje sa ostalim organima, prije svega VDT i SDT uspjeti da se izborimo sa tim bezbjednosnim izazovom, rizikom i prijetnjom", ističe on.

Svjestan je, dodaje, profesionalnih izazova i odgovornosti ali i prioriteta, koji ga čekaju u narednom periodu.

"Zadovoljstvo mi je da imam priliku da ponovo budem na čelu institucije koja je i u prethodnom vremenu aktivno i značajno doprinosila osjećaju bezbjednosti naših građana i svakako mislim da će težište rada u narednom periodu i mog lično i menadžmenta UP biti na onome što jesu funckionalno nadležnosti i zadaci Uprave policije, ali svakako sa onim što jeste interesovanje i aktivnosti sektora kriminalističke policije", naveo je Veljović ističući da uvažava činjenicu da u Upravi policije ali i drugim sektorima bezbjednosti ima dovoljno i znanja i kapaciteta kako bi se obezbijedilo ono što su strateški interesi, a to je da se sačuva mir i bezbjednost naših građana i države.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.