Podgoričani uhapšeni zbog šest krađa
ilustracija

Provaljivali u podrume, stanove, krali akumulatore

Podgoričani uhapšeni zbog šest krađa

B.A. (21) i M.R. (33) iz Podgorice uhapšeni su zbog sumnje da su počinili više krađa na teritoriji glavnog grada.

21- godišnji B.A. se sumnjiči da je počinio pet krivičnih djela teška krađa i to tokom ovog mjeseca, dok se M.R. sumnjiči da je počinio jedno ovo krivično djelo prije dva mjeseca.

"B.A. je, kako se sumnja, svih pet teških krađa izvršio na provalan način tokom jula ove godine i to u ulazima i podrumima stambenih zgrada a u jednom slučaju i u jednom stanu. On je, sumnja se, iz ulaza stambenih zgrada otuđio četiri bicikla na način što je upotrebom podesnog sredstva kidao lance kojima su bicikli bili obezbijeđeni. Iz podruma stambene zgrade, iz ormara koji je bio otključan,  sumnja se, otuđio je alat marke „Hilti“ čija je vrijednost oko 1.200 eura (pneumatski čekić i bušilica). U stan je provalio, kako se sumnja, nakon što je upotrebom fizičke sile otvorio ulazna vrata zgrade, a potom ispod otirača ispred vrata stana pronašao ključ. Iz stana je, sumnja se, otuđio televizor i zlatni nakit", saopštila je Uprava policije.

B.A. je, kako se sumnja, ukradene stvari prodao.

On će, dodaju iz policije, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

 M.R se sumnjiči da je počinio tešku krađu na način što je maja neopaženo prišao vozilu marke „VW Golf II“, vlasništvo Ž.V, koje se nalazilo na parging prostoru, a koje je potom obio i iz njega otuđio akumulator marke „Bosh“.

"On će, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, biti priveden državnom tužiocu u ODT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.