Janović: Premije od sada direktno na račun sportiste
Nikola Janović

Novčane premije za ostvarene sportske rezultate biće jedne od vodećih u regionu

Janović: Premije od sada direktno na račun sportiste

Novčane premije za ostvarene sportske rezultate na najprestižnijim takmičenjima biće jedne od vodećih u regionu i za razliku od prethodnih zakona kada su premije uplaćivane savezima, sada će se uplaćivati direktno na račun sportiste, rekao je ministar sporta Nikola Janović danas na konferenciji za medije.

Riječ je o obavezi iz novog Zakona o sportu koji je, podsjetio je Janović Skupština donijela krajem juna ove godine.

Ministar sporta je naglasio da će se premije, po prvi put dodjeljivati i selektoru reprezentacije ali i glavnom treneru reprezentativca Crne Gore u pojedinačnim sportovima.

„Imajući u vidu da se aktom precizira i visina doživotne mjesečne naknade, podsjetiću da smo jedina država u regionu i šire koja je pomjerila starosnu granicu za doživotne naknade na 35 godina upravo sa ciljem afirmacije već postignutih rezultata sa Crnom Gorom ali i motivacije naših sportista za postizanje novih vrhunskih rezultata“, rekao je ministar Janović.

Ocijenio je da je posebna pažnja posvećena mladim sportistima kroz uvođenje statusa perspektivnog sportiste za rezultate ostvarene na svjetskim i evropskim prvenstvima u mlađim kategorijama.

„Dodjelom navedenog statusa mladi sportisti stiču pravo na jednogodišnju stipendiju od strane Ministarstva sporta što je dokaz da država prepoznaje i vrjednuje njihove rezultate a ujedno kod njih jača kult pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji“, poručio je ministar sporta Nikola Janović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.