Bijelo Polje: Oduzeto oružje i municija, uhapšen lopov usred krađe
Foto: Uprava policije

Uspješnom i brzom akcijom policije

Bijelo Polje: Oduzeto oružje i municija, uhapšen lopov usred krađe

Službenici Uprave policije MUP-a, Centra bezbjednosti Bijelo Polje su juče izvršili pretres na jednoj lokaciji kojom prilikom su pronašli i oduzeli oružje i municiju, saopšteno je iz policije.

Kako je saopšteno, protiv osumnjičenog će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, tokom noći uspješnom i brzom akcijom službenika bjelopoljske policije lišeno je slobode lice koje je zatečeno u vršenju krivičnog djela teška krađa.

"Službenici CB Bijelo Polje su, 24.07.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.B. (74) iz Bijelog Polja. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ“ M57 kalibra 7,62 mm sa okvirom i šest metaka, lovačku pušku marke „CZ“ M75 kalibra 16 mm, pušku „M48“ kalibra 7,9 mm, bajonet za pušku „M48“, lovačku pušku kalibra 16 mm, 58 komada puščane municije kalibra 7,9 mm, 42 komada puščane municije kalibra 7,62 mm i pet komada municije nepoznatog kalibra u ilegalnom posjedu. Pronađeno i oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se nakon završenih vještačenja protiv M.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici CB Bijelo Polje su, 25.07.2018. godine oko 04,50 časova, prilikom redovnog obilaska grada i prigradskih naselja došli do saznanja da je u toku obijanje ugostiteljskog objekta „Ćelo“ u Lješničkoj ulici i odmah se uputili na lice mjesta gdje su brzom akcijom lišili slobode S.P. (36) zbog sumnje da je počinio krivčno djelo teška krađa. Tom prilikom kod osumnjičenog je pronađena pvc kesa, crna torba sa alatom koji je sumnja se koristio za obijanje i 400 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Bijelom Polju koji je naložio da se S.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa", stoji u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.