Starosna granica za korisnike Fejsbuka i Instagrama: Mlađim od 13 godina zabranjen pristup
Foto: Ilustracija

Najavile i ostale društvene mreže

Starosna granica za korisnike Fejsbuka i Instagrama: Mlađim od 13 godina zabranjen pristup

Odluka Društvene mreže Fejsbuk i Instagram odlučile su da blokiraju sve korisnike za koje moderatori misle da imaju manje od 13 godina.

Fejsbuk i Instagram riješili su da obrišu naloge djece mlađe od 13 godina, a oni koji žele da nastave da koriste ove društvene mreže moraju da dokažu koliko godina imaju.

Moderatori popularnih mreža od sada će tragati za sumnjivim nalozima, a blokirani korisnici će morati da pošalju identifikacionu sliku koju izdaje država.

Istraživanja

Istraživanja urađena u novembru pokazala su da više od polovine mališana od 12 godina i četvrtina onih od 10 imaju naloge na društvenim mrežama, prenosi Kurir.

"Ne dozvoljavamo da nalog na Fejsbuku imaju osobe mlađe od 13 godina. Ako nam korisnici prijave da je neko mlađi od toga, moderatori će pogledati sadržaj profila i prekontrolisati tekst i fotografije, te pokušati da utvrde prave godine. Ukoliko budu smatrali da korisnik nema 13 godina, on će biti blokiran dok ne dostavi dokaz godina", saopšteno je iz Fejsbuka.

Reklame alkohola

I Fejsbuk, ali i Tviter i Snepčet najavili su u januaru da će pojačati kontrole korisnika jer je otkriveno da se na tim društvenim mrežama puštaju reklame alkoholnih pića, cigareta i kockanja, što je zabranjeno u svim evropskim zemljama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.