Nakon nekoliko smrtnih slučajeva u moru, građani da budu oprezniji
Ilustracija

Kočan upozorava

Nakon nekoliko smrtnih slučajeva u moru, građani da budu oprezniji

Nakon što se prije dva dana kod Ulcinja utopio Rožajac, devetnaestogodišnji A.D, Uprava pomorske sigurnosti apelovala je na građane ali i na spasioce, koji imaju licence i rade na brojnim plažama duž crnogorskog primorja, da budu oprezniji kada se kupaju jer je samo ovog ljeta u Crnoj Gori zabilježeno nekoliko smrtnih slučajeva.

Posebno je kritično mjesto, čini se, Ada Bojana i Ulcinj, gdje je more otvoreno, pa uslijed nevremena kupači lakše dođu u opasnost saopštio je za portal Antena M direktor Uprave Safet Kočan. 

Danas bi nadležne institucije, odnosno predstavnici Uprave za inspekcijske poslove, Morskog dobra, Opštine Ulcinj i Uprave pomorske sigurnosti, trebalo da održe sastanak na kojem će sumirati rezultate turističke sezone.

No nakon nemilih scena i nekoliko slučajeva davljenja u moru, čini se da to ipak neće biti najvažnija tema sastanka. Naime za Antenu M Kočan kaže da je situacija alarmantna te da se mora bolje regulisati rad spasilaca.

"Ja sam inicirao sastanak, zvao sam i Upravu za inspekcijske poslove i Morsko dobro da vidimo kako uozbiljiti sve mlade koji rade kao spasioci da vidimo kako, na koji način regulisati njihov rad. Baš je u jednom dijelu Ulcinja i Ade Bojane bilo dosta slučajeva davljenja i uslijed nevremena," saopštio je Kočan.

Kočan je podsjetio i na jedan raniji slučaj kada se, takođe uslijed nevremena, utopio mladić iz Nikšića.

"Kada smo pronasli nesrećnog mladića iz Nikšića koji se utopio, na istom mjestu pronašli smo još jednog mladića kojeg smo jedva spasili. Srećom pravovremenom reakcijom naše Uprave, spasili smo tog mladića koji je iz sebe izbacio litar i po vode kada smo ga odvukli na obalu," saopštio je Kočan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.