Vrhunski kuvar otkrio tajnu za savršeno pečen krompir
Foto: Ilustracija

Većina ga pogrešno sprema

Vrhunski kuvar otkrio tajnu za savršeno pečen krompir

Savršeno pečeni krompir je cilj svake domaćice i neizostavni prilog svakom porodičnom ručku.

Nedjeljni ručak ne može da se zamisli bez pečenog krompira, ali veliki broj domaćica pogrešno sprema ovaj prilog samo zbog jedne velike greške.

Ništa gore od prepečenog krompira, ili onog koji je previše kuvan. Vrhunski kuvar iz Australije Kalum Han otkrio je da najveći broj domaćica, ali i profesionalnih kuvara, pravi najveću grešku u kuhinji pri spremanju krompira.

On je zbog toga odlučio da podijeli svoju tajnu sa svima.

Savjetuje da krompire koje pečete izvadite iz rerne prije nego oni budu skroz pečeni.

"Hrana nastavlja da se kuva i peče i pošto je sklonite sa vatre ili izvadite iz rerne, bilo da je u pitanju meso, rižoto ili jaje. Skinete hranu sa vatre malo pošto ona bude spremna", objašnjava on.

Dodaje da je krompir neophodno djelimično kuvati 10 minuta u slanoj vodi prije nego ga stavite u rernu. Treba pažljivo ukloniti višak vode i staviti krompir u posudu za pečenje, prenosi Telegraf.

"Kada ovako poređate krompir, onda izlažete veću površinu krompira pečenju i toplota može da struji između komadića što će ga učiniti savršeno hrskavim", objašnjava poznati kuvar.

Njegov recept podrazumijeva da dodate krompiru malo začina i maslinovog ulja i stavite na pečenje u rernu koja je zagrijana na 200 stepeni. Savjetovao je domaćicama da ne budu škrte na začinima već da dodaju što više aromatičnih sastojaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.