SAD spremne da razmotre nove sankcije Rusiji zbog miješanja u američke izbore

Rajan saopštio

SAD spremne da razmotre nove sankcije Rusiji zbog miješanja u američke izbore

Sjedinjene Američke Države spremne su da razmotre nove sankcije Rusiji zbog navodne umiješanosti te zemlje u američke izbore, kazao je predsjednik Zastupničkog doma SAD-a Pol Rajan.

"Sproveli smo istragu o miješanju Rusije u naše izbore. Oni su se uplitali, to je jasno i u to ne bi trebalo biti sumnje. Takođe je jasno da to nije značajno uticalo na ishod izbora. Kao rezultat toga nametnuli smo sankcije Rusiji kako bismo ih držali za odgovorne", naveo je Rajan.

Istakao je da ukoliko postoje neke druge opcije za sankcije da će razmisliti o tome, prenosi Sputnjik.

Rajanova izjava dolazi nakon bilateralnog susreta američkog predsjednika Donalda Trampa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina u Helsinkiju koji je održan juče.

Tramp je nakon sastanka s Putinom istakao da je to 'dobar početak' u budućim relacijama dvije zemlje

Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.