Drljević: Od nas se očekuje da implementaciju zakona potvrdimo konkretnim rezultatima
Aleksandar Drljević

Pregovori sa EU

Drljević: Od nas se očekuje da implementaciju zakona potvrdimo konkretnim rezultatima

Crna Gora može biti zadovoljna postignuti rezultatima u pregovorima sa Evropskom unijom, pred nama je još dosta posla, kazao je glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević za televiziju PINK M.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu, more se dodatno fokusirati na konkretnije rezultate u određenim oblastima. Drljević dodaje i da bi do kraja godine trebalo da bude otvoreno poglavlje 27 koje se odnosi za zaštitu životne sredine. 

“Crna Gora nedavno je obilježila šest godina od početka pristupnih pregovora sa Evropskom Unijom. Otvorili smo 31 poglavlje od 33, pa postignutim možemo i te kako da budemo zadovoljni”, kaže u razgovoru za TV Pink M glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

U svakom slučaju, dodaje, pred nama je još dosta zadataka.

“Bez obzira na broj otvorenih poglavlja i broj privremeno zavtrenih poglalja još uvijek dosta posla je pred nama. Predstoji nam sada zatvaranje pregovaračkih poglavlja, dodatno jačanje administrativnih kapaciteta u okviru institucija koje su zadužene za sprovođenje određenih politika i prosto određivanje konkretnih rezultata u određenim oblastima u kojima se to od nas traži”, kazao je Drljević.

Važno je,kako smatra, da i u predstojećem periodu zadržimo dosadašnju dinamiku pregovoranja Crne Gore sa evropskom Unijom.

“U narednom periodu moramo dodatno da radimo zaista na proizvodnji konkretnih rezultata. Mi jesmo formirali institucije, mi jesmo uspostavili zakonodavni okvir, međutim sada se od nas očekuje da prosto konkretnu implementaciju zakona potvrdimo konkretnim rezultatima u određenim oblastima”, istakao je on.

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.