Modrić: Samo da mi sjutra osvojimo Svjetsko prvenstvo
Luka Modrić

Ne interesuje ga hoće li osvojiti “Zlatnu loptu“

Modrić: Samo da mi sjutra osvojimo Svjetsko prvenstvo

Luka Modrić, kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske, uoči sjutrašnjeg finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske kazao je da dolazak do posljednje utakmice u Rusiji najbolje pokazuje koliki je uticaj selektora Zlatka Dalića na dešavanja u njihovom timu.

Modrić je ponovo iskazao svoju poznatu skromnost, rekavši da ga u ovom trenutku ne interesuje hoće li osvojiti “Zlatnu loptu“, nego da je potpuno fokusiran na uspjeh reprezentacije.

“Drago mi je kada me spominju u tom kontekstu, ali najvažniji je uspjeh reprezentacije. Samo da mi sjutra osvojimo Svjetsko prvenstvo“, istakao je Modrić.

O uticaju Zlatka Dalića na igru reprezentacije Hrvatske, prema Modrićevim riječima je bespotrebno govoriti, jer su u finalu Mundijalu, što sve govori.

“U finalu smo Svjetskog prvenstva. Toliki je uticaj izbornika na sve što se događa u reprezentaciji. Došao je u teškom trenutku, kada je bio upitan plasman na Svjetsko prvenstvo. Vratio nam je vjeru, uvjerio nas da smo i dalje dobri. Donio nam je mir i podigao samopouzdanje. Najviše nam se sviđa njegova iskrenost i pristup svakom igraču. Presretni smo što je tu. Pokazao je svoje vrijednosti kao trener i kao osoba“, rekao je Modrić, prenose hrvatski mediji.

Modrić je istakao kako je uticaj Marija Mandžukića na sve njih u reprezentaciji izuzetno veliki.

“Mandžukić je jako bitan za nas. Njegov igrački kvalitet je neupitan, ali njegov karakter i borbenost daju nam dodatni motiv. On gura sve nas ostale. Izuzetno važan igrač za nas. Toliko mi je drago što nas je baš njegov gol uveo u finale. Neka i sjutra zabije jedan“, rekao je Modrić.

Finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske igraće se u nedjelju na moskovskom stadionu Luzhniki sa početkom u 17 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.