Uhapšeni bivši premijer Šarif i njegova ćerka, sprovedeni na izdržavanje dugogodišnje robije
Foto:Tanjug

Uhapšeni bivši premijer Šarif i njegova ćerka, sprovedeni na izdržavanje dugogodišnje robije

Svrgnuti pakistanski premijer Navaz Šarif i njegova ćerka Marjam uhapšeni su danas nakon što su se vratili u tu državu, kako bi odslužili visoke zatvorske kazne.

Uniformisana lica sprovela su Šarifa i njegovu ćerku, osuđene prošle nedelje u odsustvu zbog korupcije, odmah nakon što su avionom sletjeli u grad Lahor, prenosi Rojters.

Oni su odvedeni u drugi avion koji je odmah nakon toga poletio, a kako se navodi, oko 10.000 Šarifovih pristalica čekalo je na aerodromu da ga pozdravi.

Kako se navodi, došlo je i do sukoba na putu koji vodi do aerodroma između pristalica Šarifa i policije, a u toku dana u prekidu su bile i mreže mobilnih operatera.

Šarif i njegova ćerka vratili su se iz Velike Britanije, a nakon što ih je sud osudio na zatvorsku kaznu od 10, odnosno sedam godina zatvora, jer nisu naveli izvor novca za kupovinu luksuznih nekretnina u Londonu i nisu ih prijavili poreskim vlastima. Očekuje se da će Šarif uložiti žalbu na presudu i da će da zatraži izlasak na slobodu uz kauciju.

Šarifu je zabranjeno učešće u politici i njegov brat Šahbaz Šarif vodi sada partiju Muslimanska liga Pakistana i izlazi na izbore 25. jula.

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.