Milačić: Nikad nijesmo bili zavisniji nego što smo danas
Marko Milačić

Čestitao Dan državnosti

Milačić: Nikad nijesmo bili zavisniji nego što smo danas

Dok zvanična Crna Gora suštinski slavi vrijednosti 12-og jula kada je stvorena država po mjeri fašista i onih koji su se prodali za šaku lira, želim svim slobodnim građanima Crne Gore da čestitam dan naših predaka, dan prolivene krvi za slobodu – dan trinaestojulskog ustanka, kazao je predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

"Teško mi je kad vidim od strane režima potkupljene glasače, uhljebe i funkcionere koji se kunu u državu, a nas ostale proglašavaju za izdajnike i protivnike svega crnogorskog, samo zato što smo protiv pohare države koju već 27 godina sprovode", kazao je Milačić.

Naveo je da državnost Crne Gore nikada nije bila na većem udaru. Smatra da se državnost brani u Budvi, koju naslednici Sveta Marovića ponovo pokušavaju da otmu od građana koji su im rekli ne. Kaže da se državnost brani u Ulcinju, u Svaču – štiteći teritorijalni integritet. Državnost se osim borbom za sveukupan državni mir i slogu, brani i borbom za unutarpravoslavno pomirenje. Ističe da se državnost brani mudrom spoljnom politikom, bez sankcija i neprijateljstava, brani se nepristajanjem na iskorjenjavanje viševjekovnog identiteta, smjenjivošću vlasti, kao osnovnim postulatom demokratije,  podizanjem proizvodnje, a ne rasprodajom svih državnih resursa.

"Nikad nijesmo bili zavisniji nego što smo danas. Stoga, u ime Prave Crne Gore poručujem: ne damo im državu, iako godinama pokušavaju da uspostave monopol nad njom i stave je u džep. Ne damo i odbranićemo je i od njih, baš kao što su je naši đedovi odbranili od mnogih okupatora tokom njene, ranama prošarane, istorije. Odbranićemo ovaj trodecenijski napad na državu, istrajnom borbom za pravu, petrovićevsku, njegoševsku i Crnu Goru Marka Miljanova, koja u regionu i svijetu neće imati neprijatelje, ali će jasno znati ko su joj braća", kazao je.

Istakao je da država nije Njegoševa fotelja, već Njegoševa ideja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.