Izrael vrlo zainteresovan za dalje jačanje saradnje sa državama Zapadnog Balkana
Sa sastanka

Darmanović razgovarao sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Izraela

Izrael vrlo zainteresovan za dalje jačanje saradnje sa državama Zapadnog Balkana

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Države Izrael Juvalom Rotemom.

Darmanović je iskazao zadovoljstvo kontinuiranim razvojem odnosa Crne Gore i i Izraela, ocjenivši da postoje brojne mogućnosti za njihovo dalje unapređenje.

Tokom razgovora, ministar Darmanović je istakao značaj intenziviranja ekonomske saradnje, pri čemu je podsjetio na uspješno održan Forum crnogorskih i izraelskih privrednika u oktobru 2017. godine koji je doprinio povezivanju kompanija dvije države.

Zamjenik ministra Rotem je izrazio zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa i naglasio da je Država Izrael vrlo zainteresovana za dalje jačanje saradnje sa državama Zapadnog Balkana.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima na međunarodnom planu, sa posebnim fokusom na region Bliskog istoka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.