Kotor: Kosovari provaljivali u crkve i kuće, krali novac, namještaj, aparate...
Kotor

Kotor: Kosovari provaljivali u crkve i kuće, krali novac, namještaj, aparate...

Kotorska policija rasvijetlila je šest krivičnih djela iz oblasti imovisnkog kriminaliteta i protiv dva lica sa Kosova nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj u redovnom postupku kao dopunu krivičnih prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.

"Službenici OB Kotor su nakon dobijenih nalaza vještačenja iz Forenzičkog centra, kao i na osnovu operativnih aktivnosti koje su prethodno preduzeli, rasvijetlili šest krivičnih djela i to pet krivičnih djela teška krađa i krivično djelo krađa, i državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli poseban izvještaj u redovnom postupku, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog počinioca, protiv A.S. (33) državljanina Kosova sa boravakom u Tivtu i maloljetnog H.H, takođe državljanina Kosova sa boravkom u Tivtu", saopštila je Uprava policije.

Kako se sumnja, oni su tokom 2017. i 2018. godine na području Kotora počinili krađe na štetu četiri fizička lica i na štetu dvije crkve – Crkve Svete Andree u Krimovici i Crkve Svetog Đorđa u mjestu Pelinovo.

"Oni su prilikom provala u kuće i ove dvije crkve, kako se sumnja, vršili premetačinu i otuđili različite predmete. Provalom u kuće fizičkih lica, osumnjičeni su, sumnja se, otuđili kožnu garnituru sa klupskim stolom, bijelu tehniku, led TV, trimer, motornu testeru, tri plinske boce, veću količinu skupocjenog alkoholnog pića, alat, električne aparate i uređaje. Na štetu dvije crkve su, kako se sumnja, otuđili novac u iznosu od 110 eura iz jedne crkve, dok su iz druge otuđili 100 eura", kaže se u policijskom saopštenju.

Otuđene stvari su, sumnja se, prodavali nepoznatim licima na Tuškoj pijaci u Podgorici a novac dobijen od prodaje dijelili i trošili za lične potrebe, dodali su iz policije. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.