Užas!!! Posle monstruoznog skrnavljenja grobova, porodice se obratile Koliću: Sako, đe si bacio kosti naših predaka?(VIDEO)
Safet Kolić, foto:Facebook

Još jedno bjelopoljsko groblje na meti Safeta Saka Kolića

Užas!!! Posle monstruoznog skrnavljenja grobova, porodice se obratile Koliću: Sako, đe si bacio kosti naših predaka?(VIDEO)

Prema svjedočenjima potomaka porodice Kajabegović i Mekić, Safet Sako Kolić zvani Šejtanov Ratnik je počinio krivično djelo povreda groba tako što je oskrnavio grobove njihovih predaka prekopavši njihovo porodično groblje. Prema svjedočenjima, Kolić je kosti građavinskim mašinama zajedno sa zemljom a na zaprepašćenje građana Bijelog Polja odložio na nepoznatu lokaciju.

Potomci porodica Kajabegović i Mekić, nekoliko nevladinih organizacija i veliki broj savjesnih građana, užasnutih ovim neljudskim činom, pripremaju krivičnu prijavu protiv Kolića, saznajemo iz dobro obaviještenih izvora. Važno je napomenuti da je Tužilaštvo u Bijelom Polju bilo u obavezi da postupi po službenoj dužnosti i provjeri ranije navode više svjedoka, koji su javno svjedočili u medijima, da je Kolić iskopao grobove njihovih predaka i bacio kosti na neku od bjelopoljskih deponija te da  pokrene krivični postupak protiv Kolića.

Podsjetimo, poštovanje prema preminulima i grobovima je fundametalno pravo i standard svih civilizovanih društava.

Naime, Safet Kolić je ne mareći za ta prava a tražeći atraktivne parcele na kojima bi mogao da zida zgrade uvidio šansu na lokaciji gdje su bili grobovi Kajabegovića i Mekića. U pitanju je izuzetno atraktivna lokacija u blizini autobuske stanice, lokacija bivšeg Motela, gdje je ne birajući sredstva i ne poštujući moralna, ljudska i religiozna načela, pritom vođen bezobzirnom pohlepom, prekopao grobove porodice Mekić i porodice Kajabegović, rovokopačem povadio kosti i lobanje, utovario na kamion i odvezao u nepoznatom pravcu, vjerovatno ne neku od deponija pored rijeke Lim.

Kada je sve ovo izašlo na vidjelo, zahvaljujući pisanju portala Kodex o Kolićevom gnusnom i neljudskom činu,  značajan broj uznemiranih lica iz zemlje ali i regiona javio se redakciji pozdravljajući otvaranje ove teme te sa apelom da se monstrum koji je oskrnavio groblje krivično goni i osudi te da se pronađu kosti porodica Kajabegović i Mekić i sahrane uz svoje najbliže kako to nalažu običaji i kako bi konačno pronašli svoj vječni mir i spokoj.

Koliću ovo, podsjetimo, nije prvo groblje koje je oskrnavio budući da je prema svjedočenju više mještana naselja Rasadnik i u tom dijelu grada na posmrtnim ostacima sagradio stambene zgrade i neupućenim kupcima prodavao stanove, o čemu su ranije pisali mediji. 

293133341365769138404921269333808025909047n

Kolić, foto:Facebook

Prema Krivičnom zakoniku Crne Gore za neovlašćeno prekopavanje, rušenje, oštećenje ili grubu povredu groba ili drugog mjesta u kojem se umrli sahranjuje predviđena je zatvorska kazna.

Kazna zatvora je previđena i za svakog ko neovlašćeno uništi, ošteti, ukloni ili grubo povrijedi spomenik ili drugo spomen-obilježje umrlom licu.

Uzimajući u obzir prethodno, postavlja se pitanje zašto Tužilaštvo u Bijelom Polju i poslije toliko javnih svjedočenja u medijima, nije saslušalo svjedoke (Kajabegovića, Fetahovića,Rovčanina,Dulovića), ispitalo i provjerilo navode i po službenoj dužnosti pokrenulo krivični postupak protiv Safeta Saka Kolića, zbog skrnavljenja najmanje dva groblja u Bijelom Polju i nehumanog postupanja prema posmrtnim ostacima.

Ignorisanjem ovih slučajeva široj javnosti se šalje loša poruka i stiče utisak, sudeći po slučaju Safeta Saka Kolića, da se u Bijelom Polju može skrnaviti groblje a da se za to ne snosi odgovornost.

Komentari

Komentara: (15)

vjekoslav

29. 06. 2018 - 10:38

Bruka je za bijelo polje sto ne smiju da uklone limeni objekat sa glavnog trga! Bjelopoljci on nema hrabrosti , kolic laje a ne ujeda, on je obicni sitni provalnik i pljackas ,kojeg su drugi izvukli iz zenskog zatvora u svajcarskoj
Prokletstvo

28. 06. 2018 - 17:43

Ima li veceg grijeha nego iskopavat grobove i bacati kosti u smece ! I to zbog bolesne pohlepe ! Dje ce ti dusa Kolicu a jel znas kakvo breme prokletstva navlacis sebi i potomcima na ledja ?
Prokletstvo

28. 06. 2018 - 17:51

Koliko znam,Kolic je iskopao te kosti Kajabegovica i Mekica,nstovario na kamionce i bacio na neku deponiju,u isto vrijeme kod gimnazije iskopao grobove i na njima napravio zgrade,samo par godina kasnije mu je sin umro,to je bilo najbolje dijete u kolica ! Kolicu to nije bilo dovoljno da izvuce pouku,nego je na groblju kod gimnazije napravio jos jednu zgradu,u koju niko.normalan nece da se useli !
Prokletstvo

28. 06. 2018 - 17:53

Pored ovoliko ozbiljnih i.kredibilnih svjedoka,koji javno svjedoce,kako je moguce da tuzilastvo nije pokrenulo neku istragu i saslusalo svjedoke ? Mozda za tuzilastvo skrnavljenje grobova nije krivicno djelo ?
Prokletstvo

28. 06. 2018 - 18:02

Bjelopoljci sram vas bilo,svi ovo znate sta ovaj necovjek cini a cutite !! Ko god vidi sta kolic cino sa grobovima i kostima mrtvih a cuti,saradnik mu je ,posebno dajem.akcenat na IZ B.Polja na celu sa Burdzovicem,sram te bilo Burdzovicu,skini tu mantiju i daj je nekom ko ima vise casti i morala.
Prokletstvo

28. 06. 2018 - 17:57

Kako se prica sako kolic je castio jednog tuzioca stan,stan je uknjizen.na povezano lice,zato tuzilastvo ne pokrece postupke protiv njega za skrnavljenje grobova i niz krivicnih djela koja je kolic pocinio !
Vladimir Bubanja

28. 06. 2018 - 18:10

Koja slika,bas odgovara opisu djela koje je pocinio .Vidi ti ovu njusku,na sta ovo lici,djavo je uljego u njega ,da izadje nece !
Vladimir Bubanja

28. 06. 2018 - 18:14

E kolicu izrode i nesoju ljudski, da uzurpiras i jedan.pravoslavno grob to bi ti bilo zadnje ! A kakvi su i ovi ljudi,iskopao im.kosti iz groba od djeda,oni cute,e da neko namjerno ogradu osteti na grobu mojih predaka a ne iskopa kosti ,to bi mu zadnje bilo .
Vladimir Bubanja

29. 06. 2018 - 09:37

Kolic je krenuo sejtanovim stazama,prvo silovanja, kradje,zatvor,posle zatvora opet kradje,pa opet zatvor ,bekstvo iz zatvora,pa onda vehabizam,pa onda prekopavanje jednog groblja,drugog vronlja,bacanje posmrtnih istataka na smece..zidanje zgrada po grobovima,pretekao je i sejtana ! A hapsite vise ovog ljudskog nesoja,da se omladina ne identifikuje po njemu pa pocne raditi isto sto i on .
Vladimir Bubanja

29. 06. 2018 - 09:40

Onaj crveni sa rogovima je u paklu podlozio za kolica kazan pun izlucevina,kljuca kazan,kolicu ima da se brckas u g*vnima ,zasluzio si.
vjekoslav

29. 06. 2018 - 10:32

cemu se cudite kad kolica stite iz policije, svi u bp znaju da u sred bijela dana nosi pistolj i pancir,a u kolima ko zna sta od oruzja ima! Vozilo parkira po trotoara, a policija jedino ga upozori kad ima neka akcija da skloni oruzje iz vozila i kuce!
vjekoslav

29. 06. 2018 - 11:03

Kolic je izdao kumove i prijatelje, dok su trebali bili su uz njega, kad ih je iskoristio ostavio ih je bez icega, u dzamiji ide da bi cinkario postene ljude! kosti mrtvih ,koje je uznemirio i sutirao nogama, ce ga i na onom svijetu proganjati!
Prokletstvo

30. 06. 2018 - 08:31

Sako Kolic je psihicki obolio,on je slucaj za Dobrotu,ovo ne moze da rsdi normalna osoba,a inace se cesto moze vidjeti kako ide kod vracara i vjestica da mu slijevaju stravu,stiglo ga je prokletstvo prekopavanja grobova,da se hoce prokletstvo obrusiti samo na njega nebi bila neka steta,nego obicno, prokletstvo uzvrati udarac tamo dje najvise boli !
Prokletstvo

30. 06. 2018 - 08:36

Sako ,zasto nosis pancir ako ti je savjest cista ? Duhovi onih kojima si kosti iskopao iz grobova i bacio na deponije ce te proganjati i na ovom i na onom svijetu,od njih te ne mogu spaditi ni panciri ni pistolji koje nosis ! Djavo je rezervisao za tebe mjesto u paklu,goreces na tihoj vatri !
Prokletstvo

30. 06. 2018 - 09:20

Sako Kolicu,vrati kosti koje si iskopao iz grobova,vrati kosti predaka potomcima,da se ukopaju po obicajima pored sbpjih najdrazih,ako neces da im vratis kosti,makar kazi na koju deponiju si ih bacio,da porodice naprave spomenike da se obiljezi mjesto dje pocivaju ! Dje ce ti dusa necovjece a usta ti vjerujes kukala ti majka !
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.