Najbrži automobil u državi: Opaka igračka u rukama japanske policije(VIDEO)

Najbrži automobil u državi: Opaka igračka u rukama japanske policije(VIDEO)

Nissan ima dugu tradiciju izrade posebnih policijskih automobila, a kruna te prakse upravo je novi Nissan GT-R.

Nissan ima mnogo policijskih modela -  Silviju, crne i bijele Ferlejdi i Skajlajn. Bili su to modeli s četvoro vrata, ali bilo je i GT-R verzija koje su dolazile kao kupei za najbrže prekršioce zakona. Tradicija se nastavlja i po prvi put je policajcima na korištenje predat R35 GT-R.

Policijska stanica se nalazi u Točigi, mjestu gdje se GT-R proizvodi, piše Autozona.

Fabrika je upravo navršila 50 godina, a iako je R35 GT-R već više od 10 godina u upotrebi još uvijek je opaka igračka sa snagom od 565 KS i izvrsnom logikom rada diferencijala.

Naravno da policijski GT-R nema limitator na 180 km/h kao što to imaju svi automobili u Japanu, što znači da je to jedan od najbržih automobila u državi.

Nije da svi drhte na spomen GT-R-a, ali policajci su prilikom preuzimanja bili vidno uzbuđeni.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.