Evo koje stvari ubijaju strast u svakoj vezi
Ilustracija

Evo koje stvari ubijaju strast u svakoj vezi

Ovo je sedam mogućih načina kojima ubijate strast u vezi...

Loša ishrana

Ako ste na dijeti zbog dolaska ljeta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može smanjiti seksualni nagon. To je i sasvim logično, jer manjim unosom kalorija tijelo će imati manje energije.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete vjerovatno biti pospane i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

Kontraceptivne pilule

Brojna istraživanja o kontraceptivnim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično umanjiti želju za seksom.  

Prejedanje

Ako ste uveče skloni prejedanju, teško da ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može smanjiti dotok krvi u polne organe pa ovo definitivno vrijedi i za muškarce.

Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija

Ako ste anemični, svakako biste trebali u organizam unositi više gvožđa, a tako ćete povratiti i želju za seksom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.