Televizijski voditelj i fotoreporter poginuli na radnom zadatku
Ilustracija

Televizijski voditelj i fotoreporter poginuli na radnom zadatku

U američkoj državi Sjevernoj Karolini poginuli su televizijski voditelj i fotoreporter, koji su izvještavali o tropskoj oluji Alberto, kada je na njihovo vozilo palo drvo.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak u popodnevnim satima na autoputu u blizini mjesta Trajon kada su voditelj Majk Mekormik i fotoreporter Aron Smelcer krenuli da snime prilog o oluji. 

Oni su radili za stanicu iz Grinvila u Južnoj Karolini. Tu oblast su, kako prenosi AP, pogodile obilne padavine. 

Neposredno prije nesreće, Mekormik i Smelcer su uradili intervju sa šefom vatrogasne službe Trajona Džefrijem Tenantom. 

Po rastanku, jedni drugima su rekli da budu pažljivi zbog oluje.

- Deset minuta kasnije dobili smo poziv, i to su bili oni - rekao je Tenant na konferenciji za novinare.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.