Obavezno nosite rukavice svaki put kad perete suđe
Foto: Ilustracija

Zaštitite svoje ruke

Obavezno nosite rukavice svaki put kad perete suđe

Kod pranja sudova trebate da obratite pažnju na deterdžent, ali ima nešto još važnije. Obavezno nosite rukavice kada perete sudove jer u suprotnom izlažete vašu kožu velikom oštećenju.

Razlog za to je što ćete bolje držati posuđe jer ono neće da vam klizi iz ruku, koža će vam biti zaštićena od kombinacije tople vode i deterdženta, a možete i da koristite toplu vodu koja je efektnija kod odstranjivanja bakterija.

Osim kod pranja sudova trebate da koristite rukavice kada čistite po kući, pogotovo ako čistite površine sa kojima je neki oboljeli došao u kontakt. Svaki put kada koristite neku jaku hemikaliju poput izbjeljivača ili slično, stavite rukavice, prenosi Telegraf.

Poenta je da pronađete neke rukavice koje vam savršeno odgovaraju i onda ćete se naviknuti na osjećaj koji imate kada ih nosite. Prednost je u tome što danas možete da nađete rukavice različitih veličina, boje i dezena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.