Smršajte pomoću jedne od ove 4 dijete
Foto: Ilustracija

Posebni režimi

Smršajte pomoću jedne od ove 4 dijete "povremenog gladovanja"

U želji da smržate možda možete da probate i povremeni post, tačnije uzdržavanje od hrane u određenim vremenskim intervalima. Postoji nekoliko načina, a vi otkrijte koji vama najviše odgovara.

Kod posta, gladovanja ili kako god želite da zovete ovaj režim ishrane postoji vrijeme kada je dozvoljeno da se jede, a ostatak dana se strogo suzdržavate od hrane. Ovakav metod, kako piše "Pop Sugar" pokazao se kao efikasan u gubljenju kilograma, jer smanjujte drastično kalorije i unos ugljenih hidrata i šećera. Osim mršavljenja, reguliše se nivo šećera u krvi, holesterol i postiže ravnoteža digestivnog sistema. 

16:8 

Ovaj metod podrazumeva da ste bez hrane 16 sati, a za preostalih osam sati možete da imate dva, tri obroka. 

Kome odgovara: Osobama koje nemaju vremena za doručak. Na primjer jedete posljednji obrok u osam uveče i onda do podne sljedećeg dana ne jedete ništa. 

5:2 brza dijeta 

Zahtijeva da smanjite unos kalorija na 500 tokom dva dana u nedjelji. 

Kome odgovara: Svima koji teže fleksibilnosti. 

Hrana, pauza, hrana 

Ovaj model podrazumijeva da jedan ili dva dana u nedjelji postite 24 sata. Raspored je potpuno na vama, proizvoljan. 

Kome odgovara: Neko ko hoće da se osjeća da je na dijeti samo povremeno, prenosi Super žena. 

Ratnička dijeta 

Postite cio dan i samo uveče imate obilan obrok. Svježe voće, svježe cijeđeni sokovi i povrće su dozvoljeni tokom "gladovanja". 

Kome odgovara: Ako ste već na Paleo dijeti ovo je savršeno za vas.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.