Makron čestitao Đukanoviću: Saradnja kvalitetna, Francuska će pružati podršku i dalje
Emanuel Makron

Makron čestitao Đukanoviću: Saradnja kvalitetna, Francuska će pružati podršku i dalje

Predsjednik Republike Francuske Emanuel Makron uputio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom izbora na tu dužnost.

Makron je u čestitki kazao da će Crna Gora tokom mandata predsjednika Đukanovića nastaviti pristupne pregovore sa Evrpskom unijom i potvrdio spremnost Francuske da pruži podršku Crnoj Gori u sprovođenju reformi, naročito u ključnoj oblasti vladavine prava.

„Crna Gora je znala uspostaviti, od svoje nezavisnosti 2006, dobre odnose sa svim svojim susjedima. Francuska podržava  jačanje saradnje među državama Zapadnog Balkana, koja doprinosi trajnoj stabilizaciji regiona i njegovom ekonomskom razvoju“, navodi se u čestitki francuskog predsjednika.

Makron je istakao i kvalitet saradnje između saveznica, Francuske i Crne Gore.

„Naglašavam kvalitet bilateralnih odnosa između naše dvije   zemlje, saveznice  u okviru Atlantske alijanse. Budite uvjereni, gospodine Predsjedniče, u volju Francuske da nastavi da razvija sa Vašom zemljom odnose još većeg povjerenja i prijateljstva“, kazao je Emanuel Makron.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.