Crna Gora neće graditi NATO baze na svojoj teritoriji
Predrag Bošković

Bošković saopštio da za tim nema potrebe

Crna Gora neće graditi NATO baze na svojoj teritoriji

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković poručio je danas da Crna Gora neće graditi NATO bazu na svojoj teritoriji, jer za tim nema potrebe. On je poručio da planirani vojni poligon na planini Sinjajevini neće ugroziti biljni i životinjski svijet na tom području.

Vlada Crne Gore odlučila je da formira na planini Sinjajevini Vježbovno-strelišni poligon za potrebe Vojske Crne Gore. Međutim, dio opozicije i nevladinog sektora i mještani ovog područja usprotivili su se namjeri Vlade da se na ovoj planini formira poligon za bojeva gađanja.

Protivnici gradnje vojnog poligona tvrdili su prethodnih dana da bi to trajno narušilo životnu sredinu, onemogućilo bavljenje poljoprivredom i turizmom, a neki sumnjaju kako se iza planova vlasti krije namjera da se prave NATO baze. 

Odgovor na ovo pitanje dao je danas ministar odbrane Predrag Bošković. 

"Crna Gora ne planira da gradi NATO bazu, bilo na Sinjajevini ili bilo gdje drugo, jer za tim nema potrebe. Otpad niti bilo kakvo uništavanje viška naoružanja ne planira se ni na Sinjajevini, niti bilo gdje u Crnoj Gori. Vojska Crne Gore treba poligon i taj poligon koji smo predvidjeli na Sinjajevini je bio poligon sedamdesetih godina, za gađanja koja i mi planiramo. Tada je bilo čak mnogo češćih gađanja. Najvažnije je da Vlada još nije donijela konačnu odluku o tom pitanju. Tek nakon istraživanja koje Ministarstvo odbrane bude sprovelo će se donijeti konačna odluka, a naše dosadašnje aktivnosti pokazuju da ono što smo mi planirali ne može napraviti nikakvu biljnu i životinjsku štetu niti zagaditi Savine vode. Vlada će se odgovorno odnijeti prema ovom pitanju", kazao je Bošković. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.