Treći šampionat u motonautici: Bokan, Džiković i Vuković najbolji
Foto:SMSCG

Treći šampionat u motonautici: Bokan, Džiković i Vuković najbolji

Proteklog vikenda je na plaži ispred auto-kampa Bova u Tivtu održana trka za treći šampionat Crne Gore u motonautici, trkama plovila sa motorom. Pokrovitelj takmičenja je bio Sportski motonautički savez Crne Gore (SMSCG), a organizatori motonautički klubovi Saveza.

Po prvi put u Crnoj Gori postavljena je staza za paralelni slalom, na koju jedošlo da se dokaže 20 najboljih pilota skutera na vodi, saopšteno je iz  SMSCGa.

U trci dana, Runabout GP4 slalom, bilo je više registrovanih trkača nego što može ući u finalnu trku, te su prvo održane kvalifikacije. 

Favorit, dvostruki šampion Crne Gore, Danko Raičević iz Podgorice je vremenom od 34.11 za samo jednu stotinku uspio biti “iznad crte” i kao posljednji ući u eliminacionu fazu takmičenja.

Na vrhu kvalifikacija je zasijao novi favorit, sedamnaestogodišnji Matija Vuković iz Tivta, sa vremenom 31.13, što je bilo za više od jedne sekunde brže od osamnaestogodišnjeg Vojislav Bokana iz Bara.

Uslijedio je eliminacioni dio gdje se kvalifikaciona vremena brišu, a trkači trkaju direktno jedan protiv drugog, na dvije pobjede.

08Foto: SMSCG

Vojislav Bokan je u četvrtfinalu pokazao da sprema iznenađenje, gdje je naizgled lako savladao prošlogodišnjeg šampiona.

U polufinalu je naišao na daleko teži otpor u Matiji Vukoviću, gdje je tek nakon 1:1 u kontroverznoj trci uspio da izbori mjesto u finalu.

Njegov protivnik u finalu, četrnaestogodišnji Miloš Vuković iz Tivta je pokazao odličan potencijal, ali ipak nije imao odgovor, i Vojislav Bokan je postao novi šampion Crne Gore pobjedivši s ubjedljivih 3:0.

12

 Foto: SMSCG

U klasi najbržih stojećih skutera (Ski GP1) je sve bilo daleko izvjesnije, te je šampion Crne Gore postala iskusna međunarodna trkačica, nekadašnja šampionka Francuske, Volja Džiković.

Slično je bilo i u Runabout GP1 klasi, gdje je svoju osvjetu dobio Matija Vuković, deklasirajući konkurenciju.

"Veoma smo zadovoljni smjerom u kojem gradimo nacionalni šampionat. Iz godine u godinu je sve kvalitetniji i privlači sve više mladih, jer je SMSCG jedina organizacija u Crnoj Gori koja može da obučava mlade, sertifikatom međunarodne motonautičke unije UIM.  Dokaz našem uspjehu u obuci mladih je činjenica da najmlađi takmičar, Mio Petrović, ima samo 6 godina!Kada bi uspjeli dobiti trajni poligon za trening motonautika u Crnoj Gori bi se podigla na svjetski nivo.Na opredijeljenom poligonu, mogli bi u toku turističke sezone zadovoljiti želju i potrebu za adrenalinskim uzbuđenjem brojnih gostiju i vlasnika skutera, koji u toku turističke sezone nekontrolisano ugrožavaju bezbjednost kupača na crnogorskim plažama.", kazao je Darko Prelević, predsjednik SMSCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.