Avion propao sa 9.997 na 500 metara, uspaničeni putnici vrištali i plakali (VIDEO)
Foto:Screenshot

Incident na ltu iz Turske za Rusiju

Avion propao sa 9.997 na 500 metara, uspaničeni putnici vrištali i plakali (VIDEO)

Među putnicima u avionu, koji je letio od Turske do Rusije, izbila je panika kada je, za samo pet minuta, avion propao sa visine od 9.997 metara na 500 metara.

Avion je propao nakon što je iznenada došlo do pada pritiska u kabini, piše Dejli mejl, pozivajući se na svjedoke.

Uspaničeni turisti vrištali su i plakali, dodaje Dejli mejl i ističe da se u avionu Erbas 321 niskotarifne aviokompanije "Onur er", čije je sjedište u Istanbulu, nalazilo 226 putnika i osam članova posade. 

Na video snimku, koji su napravili putnici nakon što je avion vanredno sletio na aerodrom u Volgogradu, na jugu Rusije, vide se maske s kiseonikom kako vise sa plafona aviona. 

"Nekim putnicima je trebala medicinska i psihološka pomoć nakon užasnog incidenta", rekao je za Dejli mejl neimenovani izvor sa aerodroma, prenio je Tanjug.


Turski avion krenuo je iz Antalije do Čeljabinska, gradu koji se nalazi istočno od planine Ural, kad je došlo do problema. 

Prema nepotvrđenim izvještajima, došlo je do kvara na motoru letjelice. 

S druge strane, list "Hurijet dejli njuz" navodi da je avion vanredno sletio u Volgograd, ali ističe da nije precizirano iz kojih razloga. 

Navodi i da su vlasti u Čeljabinsku rekle da je avion prinudno sletio zbog tehničkog kvara, prenosi B92.

Aerodrom u Volgogradu potvrdio je da je došlo do vanrednog slijetanja. 

Novi avion je poslat u Volgograd da pokupi putnike, a preliminarna istraga o bezbjednosti aviona je u toku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.