Okončana drama sa migrantima u BiH, stigli u izbjeglički centar u Salakovcu
Foto:N1

Okončana drama sa migrantima u BiH, stigli u izbjeglički centar u Salakovcu

Konvoj autobusa sa više od 270 migranata, među kojima su i djeca, nakon višečasovne drame zbog zabrane ulaska u Hercegovačko-neretvanski kanton, stigli su popodne u izbjeglički kamp Salakovac.

Konvoj su pratile jake policijske snage, a prisutni su bili i predstavnici UNHCR-a, Crvenog krsta i drugih nevladnih organizacija.

Portal Avaz je prenio da je novinarima zbranjen ulazak u krug izbjegličkog centra.

Migranti će u Salakovcu, gdje je još juče bilo sve spremno za njih, napokon imati uslove za život dostojan čovjeku. Oni će u tom centru, kako se navodi, imati udobne nove krevete, kupatilo, kuhinju...

U centru su obnovljena tri objekta sa sedam paviljona i može da prihvati 296 osoba.

Migranti, koji su rano jutros krenuli iz Sarajevskog kantona, proveli su nekoliko sati na Ivan sedlu zbog toga jer im je bio zabranjen ulazak na teritoriju Hercegovačko-neretvanskog kantona, što je izazvalo žestoke reakcije zvaničnika Federacije i države BiH.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.