NPCG: Na najkvalitetniji način realizovati aktivnosti u toku ljetnje turističke sezone
Foto: NPCG

Sastanak sa predstavnicima nadležnih inspekcijskih organa

NPCG: Na najkvalitetniji način realizovati aktivnosti u toku ljetnje turističke sezone

U susret turističkoj sezoni, direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Elvir Klica inicirao je formiranje radne grupe koju će činiti predstavnici nadležnih inspekcijskih organa i koji će, ujedno, pratiti tokove turističke sezone u NP Skadarsko jezero, ukazivati na urgentne probleme i pravovremeno rješavati iste u što hitnijem roku, kako bi se aktivnosti u Parku odvijale na najbolji mogući način i u skladu sa zakonom, saopšteno je iz JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

Tim povodom, kako je navedeno, održan je sastanak sa predstavnicima nadležnih inspekcijskih organa u Upravnoj zgradi NP Skadarsko jezero na Vranjini, 10. maja 2018. godine.

Direktor JPNPCG sa svojim saradnicima ukazao je na izazove koji u ovom periodu utiču na efikasnost u radu NP Skadarsko jezero kao što su problemi s protivpravnim aktivnostima, neregistrovanim plovilima lokalnih preduzetnika koji vrše turističke usluge na Jezeru, kao i nelegalnim privremenim objektima. Takođe je informisao da NP Skadarsko jezero u skladu sa kapacitetima svojih službi nastoji da što kvalitetnije obavlja sve zakonom propisane radnje i aktivnosti u cilju fizičke zaštite prostora, posebno uzimajući u obzir da je na snazi do 15. maja ribolovni zabran.

Kako se navodi, od početka godine do 10. maja, NP Skadarsko jezero bilježi povećanje broja posjetilaca, što je za 115% više u odnosu na isti period prošle godine. To dodatno obavezuje na intenziviranje aktivnosti u cilju zaštite prostora i zahtijeva koordinaciju zajedničkih aktivnosti na zaštiti vrijednosti ovog nacionalnog parka koji ujedno predstavlja i prekogranični prirodni prostor.

Na sastanku je istaknuto da JNPCG stavlja na raspolaganje sve ljudske i materijalno-tehničke resurse u cilju realizacije aktivnosti nadležnih inspekcijskih organa kako bi se na najkvalitetniji način realizovale aktivnosti u toku ljetnje turističke sezone.

Pored predstavnika JPNPCG, kako je istaknuto, na sastanku su učestvovali predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Uprave pomorske sigurnosti - Odjeljenja pomorske signalizacije, Uprave pomorske sigurnosti Bar - Tehnički inspektorat, Lučke kapetanije Bar, Opštine Bar - Sekretarijat za ekonomiju i finansije, Uprave za inspekcijske poslove -  Inspekcija za turizam i Inspekcija rada.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.