Sindikat oštro osudio napad na Lakić

Prijetnja slobodi izražavanja i slobodi medija

Sindikat oštro osudio napad na Lakić

Samostalni sindikat informativne, grafičke i izdavačke djelatnosti Crne Gore Oštro osuđuje napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić.

"I dok god se novinari mogu nekažnjeno napadati crnogorsko društvo ne može napredovati. Ovaj događaj ne predstavlja samo prijetnju jednom novinaru već i slobodi izražavanja i slobodi medija, koje predstavljaju temeljne demokratske vrijednosti društva", piše u saopštenju.

Napad na novinare i medije je udar na same temelje slobodnog i demokratskog društva i nipošto se ne smije se tolerisati.

"Slobodni i nezavisni mediji su noseći stub svakog demokratskog društva i kao takvi moraju biti zaštićeni od progona, maltretiranja i pritisaka bilo koje vrste", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.