Darmanović: Sloboda medija i neometan rad novinara su temeljna opredjeljenja Vlade Crne Gore
Foto: Gov.me

Darmanović: Sloboda medija i neometan rad novinara su temeljna opredjeljenja Vlade Crne Gore

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović održao je danas brifing sa ambasadorima zemalja članica EU.

Ministar Darmanović je najoštrije osudio napad na novinarku ND „Vijesti“ Oliveru Lakić i ponovio da su sloboda medija i neometan rad novinara temeljna opredjeljenja Vlade Crne Gore.

On je izrazio očekivanje da će nadležni organi Crne Gore sprovesti efikasnu istragu kojom će se biti otkriveni motivi napada i kažnjeni izvršioci i eventualni saučesnici i nalogodavci.

"Darmanović je naglasio da će institucije Crne Gore učiniti sve da osiguraju slobodu medija u našoj zemlji, kao i bezbjednost novinara i građana, što je  jedan od prioriteta Vlade. Na sastanku sa ambasadorima zamalja članica EU je razmatran i nedavno predstavljen Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore. Ministar Darmanović je ocijenio da Izvještaj predstavlja dodatan motiv za Crnu Goru, posebno u dijelu implementacije pravne tekovine EU, te da su u njemu prepoznati ostvareni rezultati i date jasne smjernice u dijelu aktivnosti koje je potrebno sprovesti u cilju približavanja crnogorskog društva standardima Evropske unije", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

U Izvještaju Evropske komisije, između ostalog, konstatovan je značajan doprinos Crne Gore razvoju dobrosusjedskih odnosa u Regionu.

Tokom brifinga, poseban akcenat je stavljen na značaj daljih aktivnosti u pravcu jačanja medijskih sloboda i vladavine prava u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.