Pucanj u Oliveru napad na medijsku djelatnost, Marković zahtijeva brzu i efikasnu istragu
Duško Marković

Oružani napad na novinarku u Podgorici

Pucanj u Oliveru napad na medijsku djelatnost, Marković zahtijeva brzu i efikasnu istragu

Predsjednik Vlade Duško Marković najoštrije je osudio sinoćnji oružani napad na novinarku Oliveru Lakić.

„Sloboda medija i neometan rad novinara temeljno je opredjeljenje Vlade. Od nadležnih organa zahtijevam brzu i efikasnu istragu kojom će biti otkriveni motivi napada i napadači njihovi eventualni saučesnici i nalogodavci“ – saopštio je Marković.

Ministarstvo kulture napad na novinarku Oliveru Lakić tumači i kao napad na medijsku djelatnost u Crnoj Gori.

"Upoznati sa radom novinarke Lakić, a u potpunosti znajući kompleksnost tema kojima se bavi tokom dužeg niza godina, ovaj čin smatramo nedopustivim, uz vjeru da će počinioci biti identifikovani i procesuirani u najskorijem periodu.Večerašnji napad akt je usmjeren i protiv demokratije na kojoj počiva naše društvo. Stoga, država će pokazati da ima jasan i odlučan odgovor na svaki pokušaj nasilja i zastrašivanja medijskih djelatnika.", saopšteno je sinoć iz Ministarstva kulture.
Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je sinoć oko 21 sat vatrenim oružjem ispred svog  stana u Podgorici.  

Tužilaštvo će, u koordinaciji sa Upravom policije, učiniti sve da se otkriju napadači na novinarku Vijesti, poručio je vrhovni državni zužilac, Ivica Stanković.

On je sinoć, ispred Urgentnog centra, novinarima kazao da mu je veoma žao zbog tog događaja.

"Kao vrhovni državni tužilac mogu da potvrdim da će Tužilaštvo, u koordinaciji sa policijom, učiniti sve da se otkrije učinilac ili učinioci ovog krivičnog djela“, kazao je Stanković, prenosi RTCG.

Prema njegovim riječima, u Tužilaštvu se već preduzimaju određene radnje.

"U smislu saslušanja određenih lica koja su očevici ovog događaja", dodao je Stanković.

Lakić je od februara 2011. meta je uznemiravanja i prijetnji, a u martu 2012. godine pretučena je na istom mjestu na kom je sinoć ranjena.

Iako je Ivan Bušković pravosnažno osuđen zbog napada na Lakićevu, motiv nikada nije utvrđen, kao ni nalogodavci napada, podsjećaju Vijesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.