7 decenija brinu o mališanima; Ćetković: Naša misija je da budemo dostupni svakom djetetu
Foto:Screenshot

Rođendan JPU "Dušo Basekić"

7 decenija brinu o mališanima; Ćetković: Naša misija je da budemo dostupni svakom djetetu

Javna predškolska ustanova "Dušo Basekić" obilježila je juče u Bijelom Polju značajan datum, 70 godina postojanja.

 Prva grupa organizovanog rada sa djecom formirana je davne 1948. godine.  Danas je su to jedni od najopremljenih i organizovanih vrtića u zemlji a za svoj rad dobijaju priznanja u zemlji i u regionu.

"Prvo odjeljenje je imalo samo 20 djece a danas je to savremena, moderna ustanova koja u svom sastavu ima pet vaspitnih jedinica u gradu:novoizgrađene Pčelicu i Crvenkapu, te  Leptirić, Pčelicu Maju i Sunce. Od 2002. godine otvorili smo 9 područnih odjeljenja u prigradskim i seoskim mjesnim centrima i to u Rasovu, Njegnjevu, Sutivanu, Nedakusima, Zatonu, Tomaševu, i Pavinom Polju. Od prije tri godine počeli smo sa interaktivnim službama, u Podima i Kanjama", kazala je direktorica ustanove dobitnika Trećejanuarske nagrade, najvećeg opštinskog priznanja, Ida Ćetković.

P1020203

Ćetković, foto:Kodex

Vaspitno obrazovni rad se organizuje za 970 djece od 1 godine do polaska u školu.

Kako je kazala Ćetković, mališani su raspoređeni su u 34 vaspitne grupe. O blizu hiljadu mališana brine 109 zaposlenih koji svojim angažovanjem obezbjeđuju uslove za uspješnu realizaciju vaspitno obrazovnog rada, socijalne, zdravstvene i higijenske podrške djeci. 

"Programi koji se realizuju su inkluzija, pripremni vrtić za djecu romske i egipatske populacije, preduzetništvo, interaktivni službe itd. JPU "Dušo Basekić" spada u red najbolje opremljenih ustanova i po kvalitetu rada smo prepoznati u Crnoj Gori i šire. Osnivači smo međunarodne manifestacije Rastimo uz ples i Biciklijada predškolaca. Misija našeg vrtića je da uvođenjem brojnih projekata i programa podstičemo cjelokupan dječji razvoj i da budemo savremeno opremljena, bezbjedna,  privlačna i interesantna ustanova za djecu, dostupna svakom djetetu" kazala je Ćetković.

Povodom ovog značajnog datuma, upriličen je bogat kulturno umjetnički program u okviru kojeg su najmlađi uz pjesmu i igru proslavili rođendan svog vrtića. Svečanosti je prisustvovao i ministar prosvjete Damir Šehović.

Organizovan je i Sajam inovativnih praksi  u galeriji Centra za kulturu na temu primjena geografskih, prirodnih i ambijentalnih specifičnosti u radu sa djecom. Dio radova prikazanih na izložbi prikazuje umijeće djece, vaspitačica i roditelja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.