Novi Zeland: Rupa velika kao šestospratna zgrada se otvorila u zemlji (VIDEO)
Foto: Screenshot

Novi Zeland: Rupa velika kao šestospratna zgrada se otvorila u zemlji (VIDEO)

Na farmi na Novom Zelandu otvorila se spektakularno velika pukotina, dužine dva fudbalska terena i duboka kao šestospratna zgrada.

Na ogromnu provaliju je naišao radnik na farmi Kolin Tremejn, prikupljajući prije zore krave za mužu na farmi blizu grada Rotorua na Sjevernom ostrvu.

Rupa se pojavila nakon nekoliko dana velikih padavina, prenosi Tanjug.

Tremejn je rekao da nije shvatio koliko je rupa ogromna dok nije svanulo i dodao da je provalija nastala pošto na tom području dolazi do urušavanja podzemnog krečnjaka.

Navodi se da je novozelandski vulkanolog Bred Skot izjavio da je rupa tri puta šira od bilo koje koju je ikada ranije vidio.

Tremejn planira da postavi ogradu kako stoka ne bi upadala u ovu rupu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.