Izabrani ljekar treba da bude kamen temeljac zdravstvenog sistema
Kenan Hrapović

Sastanak sa Hrapovićem

Izabrani ljekar treba da bude kamen temeljac zdravstvenog sistema

Predstavnici izabranih doktora i ministar zdravlja Kenan Hrapović sastali su se juče i definisali konkretne aktivnosti kojima će se, kroz partnerski odnos, dalje nadograđivati sistem elektronskog zakazivanja i realizovati program kontinuirane medicinske edukacije, u skladu sa potrebama ljekara.

Izabrani doktori za odrasle u četvrtak su ministru uputili otvoreno pismo i ukazali, pored ostalog, na manjakvosti elektronskog sistema zakazivanja koji ih je, kako su istakli, pretvorio u administrativne radnike.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da se ministar sastao sa predstavnicima Udruženja doktora porodične medicine, ali nijesu precizirali na koji način će tačno da otklone nepravilnosti na koje su ljekari ukazali.

"Prepoznali smo da u komentarima ljekara iz Udruženja postoje elementi koji mogu doprinijeti unapređenju sistema elektronskog zakazivanja. Ministarstvo zdravlja je uvijek spremno za svaku vrstu inicijative koja može unaprijediti zdravstveni sistem. Na sastanku su definisane konkretne aktivnosti kojima će se, kroz partnerski odnos, dalje nadgrađivati sistem elektronskog zakazivanja i realizovati program kontinuirane medicinske edukacije, u skladu sa njihovim potrebama", kazali su oni.

Kako su dodali, predstavnici Udruženja iznijeli su nedoumice, probleme i sugestije vezano za sistem funkcionisanja primarnog nivoa zdravstvene zaštite, te su zajedno ocijenili da izabrani ljekar treba da bude kamen temeljac zdravstvenog sistema.

"Istaknuto je da pacijenti primarno treba da budu upućeni na izabranog ljekara, a da su ljekari specijalisti sa sekundarnog i tercijarnog nivoa njihovi konsultanti",  kazali su iz resora Hrapovića.

Ni predsjednica Udruženja doktora opšte/porodične medicine dr Marija Stanišić nije željela da iznosi detalje sa sastanka. Ona je rekla da su dobili obećanje da će Ministartsvo zdravlja učiniti sve da uvaži njihove primjedbe.

"O modalitetima kako da ispravimo stvari ne bih ovom prilikom",  rekla je ona.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.