Smolović u Briselu: Lokalne zajednice daju veliki doprinos procesu pridruženja EU
Han i Smolović

Evropski Komitet regiona

Smolović u Briselu: Lokalne zajednice daju veliki doprinos procesu pridruženja EU

Predsjednik opštine Bijelo Polje, Petar Smolović na poziv Evropske komisije, prisustvuje zajedničkoj plenarnoj sjednici, koju, povodom Dana proširenja Evropske unije, organizuje Komitet regiona 3. i 4. maja u Briselu.

Sastanak je održan na temu proširenja EU i izvještaja o napretku zemalja zapadnog Balkana, koje se pridružuju Evropskoj uniji.

PedjauBriselu4maj

Petar Smolović u Briselu

Ocijenjeno je da lokalne zajednice daju veliki doprinos procesu pridruženja, jer lokalni i regioanlni nivo vlasti primjenjuju veliki dio zakonodavstva EU.

Na panelu povodom Dana proširenja, obratio se i komesar za politiku proširenja Evropske unije, Johanes Han.

Dan proširenja je godišnji vodeći događaj evropskog Komiteta regiona o politici proširenja EU, koji se sada organizuje po četvrti put.

U 2018. godini, događaj se organizuje uz saradnju bugarskog Predsjedništva EU, a 3 i 4 maja, lokalni i regionalni predstavnici iz EU i zemalјa proširenja se sastaju u zajedničkim konsultativnim komitetima i radnim grupama za određene zemlјe za tematske rasprave.

Izvor: Sajt Opštine Bijelo Polje

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.