Karnevalom zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u Budvi
Foto: Boka news

Karnevalom zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u Budvi

Velikom povorkom XVI međunarodnog karnevala, koji se ove godine održava pod nazivom “Prava ljubav nikad ne promaši”, sinoć je zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u Budvi.

Karnevalsku feštu organizovala je Turistička organizacija Budve, Opština Budva i NVO Feštađuni.

Povorku koja je prodefilovala gradskim ulicama do Starog grada, u kojoj je bilo 1.200 učesnika u 50 karnevalskih grupa predvodili su gradonačelnik Budve Dragan Krapović i potpredsjednik Opštine Veselin Marković.

Nastupile su karnevaliske grupe iz regiona, Ukrajine, Rusije, Italije, Moldavije, Albanije. Povorku je tradicionalno predvodila budvanska Gradska muzika Budve i mažoretke.

bd1

Za dobar provod do ranih jutarnjih sati  pobrinuli su se “Big band Dejana Petrovića”.Manifestacija “Karnevalske majske večeri” nastavlja se danas kada će se građanima Budve i njihovim gostima predstaviti učesnici Međunarodnog folklornog festivala, u organizaciji NVO “Stara Budva”, najprije defileom budvanskim šetalištem, a potom i igrama na glavnoj bini. Etno zvuk će, nakon njihovog nastupa, upotpuniti koncert grupe “Zora” iz Bara.

Festival će biti nastavljen i sjutra veče, u petak 4. maja, a oko 22 sata je planiran koncert lokalnog benda “The Grupa” i popularne srpske pjevačice Nevene Božović.

Koncert budvanske gradske muzike, sa evergreen repertoarom, održaće se 5. maja u 21 sat na glavnom gradskom trgu, a nakon njih će nastupiti regionalna zvijezda Toni Cetinski.

Boka news

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.