Rusko tržište stabilno, više turista iz EU u toku sezone
Foto: AA

Rusko tržište stabilno, više turista iz EU u toku sezone

Svi parametri ukazuju na to da će ovogodišnja ljetnja sezona biti veoma uspješna, procjene su Nacionalne turističke organizacije i crnogorskih hotelijera. Trendovi pokazuju da je ruskim turistima Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za odmor, a procjene NTO su da ove sezone možemo očekivati više turista iz Zapadne Evrope i Skandinavije.

Iz Nacionalne turističke organizacije za Portal RTCG kažu da svi inicijalni parametri ukazuju na to da će ovogodišnja ljetnja sezona biti veoma uspješna.

"Trend rasta koji je obilježio cijelu prethodnu turističku godinu, zadržao se i tokom ove godine imajući u vidu rezultate koje smo ostvarili tokom predsezone, a prema informacijama hotelsko turističke privrede dobar buking očekuje se i u narednom periodu. Razloge da se nadamo boljoj sezoni vidimo prije svega u unaprijeđenoj ponudi, koja podrazumijeve kvalitetniju ponudu hotela, bogatiji program zabavnih dešavanja i manifestacija kako na primorju, tako i na sjeveru, dobroj politici cijena, a sa druge strane i unaprijeđenoj avio dostupnosti sa Evropom i cijelim svijetom što će sasvim sigurno rezultirati rastom broja gostiju tokom ove ljetnje sezone", saopšteno je iz NTO.

Ove godine preko crnogorskih aerodroma povezani smo sa više destinacija, Aerodrom Podgorica povezan je sa oko 36 destinacija dok je Aerodrom Tivat povezan sa oko 44 destinacije, a tokom ostatka godine planirano je otvaranje još novih avio linija.

"Takođe, prema utiscima sa sajmova, evidentno da je interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju u porastu, o čemu najbolje govori i sve veći broj turoperatora koji u sve dužem vremenskom periodu u svojim katalozima nude aranžmane za našu destinaciju", poručuju iz NTO.

Iz NTO poručuju i da su turisti iz Rusije među najzastupljenijim turistima u Crnoj Gori, a trendovi koji se bilježe iz godine u godinu pokazuju da je ruskim turistima Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za odmor.

" Na osnovu dobrih utisaka koje nosimo sa sajma u Moskvi i interesovanju koje sada postoji kod turoperatera, možemo očekivati stabilne trendove broja turista sa ovog tržišta. Ove godine povećan je i broj letova koje realizuje nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines iz Moskve i Sankt Peterburga ka Tivtu, u periodu od 25. marta do 28. oktobra. Takođe, pored redovnih letova ruskih aviokompanija tokom godine, 10 ruskih avioprevoznika najavljuje i dodatne rotacije ka Crnoj Gori tokom ljetnje sezone. Prve veće organizovane grupe turista u predsezoni stigle su polovinom aprila, a posjeta se nastavlja i tokom prvomajskih praznika, što se poklapa sa proslavom državnih praznika u Ruskoj Federaciji, dok čarter letovi prema Crnoj Gori počinju početkom maja", saopšteno je iz NTO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.