30-godišnji Budvanin uhapšen zbog napada na prostorije DFa

30-godišnji Budvanin uhapšen zbog napada na prostorije DFa

Budvanin S.M.(30) uhapšen je danas zbog sumnje da je polomio staklo i pokušao da ubaci molotvljev koktel u prostorije Demokratskog Fronta u Budvi.

Budvanska policija je 16. aprila obaviještena od stane zaposlene u DFu da je prilikom dolaska na posao zatekla oštećena vrata od poslovnih prostorija, koje se nalaze u prizemnom dijelu stambene zgrade, dok se ispred vrata nalazila staklena flaša sa nepoznatom tečnošću sa nagorjelom krpom na vrhu flaše te da se flaša nalazila na otiraču na kojem su takođe bili vidljivi nagorjeli tragovi.  

"Po prijemu obavještenja, na lice mjesta izašla je ekipa za uviđaje koja je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru izvršila uviđaj. Tom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi sa lica mjesta koji su uz naredbu tužioca upućeni u Foreznički centar radi vještačenja.Pregledom video zapisa konstatovano je da oko 00,30 časova do ulaznih vrata navedene prostorije dotrčalo nepoznato lice koje je držalo u jednoj ruci kamen kojim je polomilo staklo poslovnih prostorija, dok u drugoj ruci drži staklenu flašu u koju je bila umetnuta zapaljena tkanina, tzv. molotoljev koktel, a koji je to lice pokušavalo da ubaci u unutrašnjost prostorija. Molotoljev koktel koji je bio zapaljen mu je tom prilikom ispao na otirač ispred ulaznih vrata a ovo lice se potom udaljilo sa lica mjesta", saopšteno je iz Uprave policije danas.

Kako se dodaje, službenici Centra Bezbjednosti Budva su preduzimajući dalje mjere i radnje na rasvetljavanju predmetnog događaja kao i nakon dobijenih rezultata vještačenja iz Forenzičkog centra došli do osnovane sumnje da je izvršilac predmetnog krivičnog djela S.M.

O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je državni tužilac u ODT u Kotoru, koji je kvalifikovao događaj kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

"Službenici CB Budva su danas, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi  od sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M, nakon čega je on, po nalogu nadležnog tužioca, lišen slobode uz posebni izvještaj podnijet kao dopuna krivične prijave. Osumnjičeni je sproveden u nadležno državno tužilaštvo zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", stoji u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.