Nacionalni parkovi edukativnim radionicama obilježili Dan planete Zemlje (FOTO)
Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Najznačajniji ekološki datum

Nacionalni parkovi edukativnim radionicama obilježili Dan planete Zemlje (FOTO)

Nacionalni parkovi Crne Gore organizovali su dvije edukativne radionice povodom obilježavanja jednog od najznačajnijh ekoloških datuma Dana planete Zemlje.

“Prva radionica organizovana je u sklopu manifestacije Dječji proljećni vikend 2018, u shopping mall-u Delta city, u Podgorici, 21. aprila. Tom prilikom, edukatori JPNPCG su organizovali kviz znanja za osnovce na temu nacionalnih parkova, prirodnih vrijednosti i ekološki važnih datuma”, saopšteno je iz JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

radionica

Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Učesnici kviza, kako je navedeno, su bili učenici šestog razreda OŠ Sutjeska i OŠ Pavle Rovinski iz Podgorice koji su pokazali zavidno poznavanje zaštićenih prirodnih područja. U nastavku radionice, najmlađii posjetioci su na zadatu temu Proljeće u nacionalnom parku, crtežima poslali poruku svima - O prirodi brinite i planetu sačuvajte!

„Takođe je povodom Dana planete Zemlje, u Centru za posjetioce u Virpazaru, 23. aprila, održana edukativna radionica za učenike OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Đuravaca. Učenici su imali priliku da se informišu o važnosti očuvanja i zaštite prirode od zagađenja, kao i o prirodnim i kulturnim vrijednostima nacionalnog parka Skadarsko jezero. Takođe su uz pratnju edukatora obišli tvrđavu Besac i uživali u boravku i lijepom pogledu na Jezero i Crmničko polje“, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.