Kinezi smislili interesantnu ideju da spriječe prelaz pješaka na crveno (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Efikasan način

Kinezi smislili interesantnu ideju da spriječe prelaz pješaka na crveno (VIDEO)

Lokalne vlasti grada Daje u kineskoj provinciji Hubej smislile su nov način kako da odvrate pješake od prelaska ulice na crveno svjetlo – ukoliko ne sačekaju zelenog čikicu na semaforu, biće poprskani vodom.

Policijski zvaničnici odobrili su instaliranje pet jarko žutih stubova na svakom pješakom ostrvu jedne od najprometnijih raskrsnica.

Novi stubovi za sprječavanje pješaka da prelaze na crveno

Stubovi opremljeni zvučnim sistemom informiše pješake kada je u redu da pređu ulicu riječima: „Svjetlo je sada zeleno. Molimo pređite ulicu brzo i pazite na svoju bezbjednost“.

Druga poruka govori pješacima da ne kreću da prelaze prerano: „Molimo vas da ne prelazite. Bićete poprskani vodom“, prenosi RTS.

Za one koji se ogluše o upozorenje, prijetnja će biti ispunjena, pošto senzori za kretanje registruju osobu koja prelazi ulicu prije promjene svjetla na zeleno i prska ih vodom.


 


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.