Predstavio se kao policajac pa tražio od muškarca da se skine
ilustracija

Predstavio se kao policajac pa tražio od muškarca da se skine

Suđenje Bojanu Markušu (27) koji se tereti da se lažno predstavljao kao policajac i tako kontrolisao građane, juče je odgođeno za 4. maj jer je tražio da sporazumno prizna krivicu. Advokat Damir Lekić koji zastupa Markuša kazao je juče da su Tužilaštvu predali sporazum o priznanju krivice.

Prema navodima optužnog prijedloga, Markuš se tereti da je 10. januara oko 20.30 časova na Skalinama prišao  devetnaestogodišnjem E. Ć., pretresao ga i tražio da sa njim ode u Centar bezbjednosti Podgorica.

- Markuš je nakon toga, kako se sumnja, pregledao E. Ć. i tražio da izvadi sve stvari iz džepova koje je imao. E. Ć.  je izvadio mobilni telefon, cigarete i pet eura – navodi se u optužnom prijedlogu. E. Ć. je tokom saslušanja u policiji tvrdio da mu je prišao muškarac koji se predstavio kao policajac i rekao da je neophodno da ga pretrese.

- Taj muškarac je kod sebe imao pištolj, značku i motorolu. Ja sam postupio po njegovom zahtjevu i spustili smo se niz stepenice. Tu me je on pretresao i rekao da izvadim sve iz džepova, što sam ja i učinio. Nakon toga je tražio da se skinem go, što sam ja odbio, zbog čega me je jednom ošamario rukom u predjelu lica. Izvadio je ,,motorolu“ i počeo da priča sa nekim. Nakon toga je otišao, a ja sam pozvao policiju i prijavio događaj – kazao je E. Ć. policiji.

Protiv Markuša se u Osnovnom sudu vodi još jedan postupak za lažno predstavljanje.

On je u tom procesu tvrdio da se predstavljao kao policajac kako bi spriječio krivična djela, a nedavno je osuđen na četiri mjeseca zbog prijetnji maloljetniku.

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.