Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Budite uz Gradsko Pozorište

"Porodične priče" u petak u KIC-u Budo Tomović

Predstava „Porodične priče”, za koju po tekstu Biljane Srbljanović režiju potpisuje Teatar mladih, biće izvedena u petak 20. aprila, u 20 sati,u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović”.

„Predstava će biti igrana u okviru naše nove akcije 'Budite uz Gradsko - Pozorište ima prednost' što podrazumijeva da za ovaj naslov (kao i za ostale predstave tokom aprila sa naše Večernje scene)važi popust na ulaznice od 50%“, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

„Porodične priče” je, kako se navodi, opora, ponekad i cinična, tragi-komedija o raspadu društva (bilo kog na Balkanu) u kojoj se četvoro djece igraju porodice i nađu u tragičnoj, zloslutnoj slici u kojoj se lik djevojke Nadežde (simbolički - nade) pretvara u psa, kućnog ljubimca, jer je to jedini način da o(p)stane u takvom okruženju. Natrag u drame apsurda, slijedeći logiku košmarnog sna, prikazan je život u kojem je istaknuta uloga slučaja. 

Ističe se da je predstava „Porodične priče” u tematskom smislu zasnovana na intenciji susreta mašte i objektivne realnosti (u kojoj su problemi, ožiljci i rane - ono što je uvijek objektivno i što mašta nastoji da nadiđe).

„Predstava je rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta, Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i Teatra mladih“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.