Krivična prijava Srpske koalicije protiv načelnika, inspektora i pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad
Foto: Srpska lista

Incident u DG

Krivična prijava Srpske koalicije protiv načelnika, inspektora i pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad

Aktivisti i funkcioneri Srpske koalicije i predsjedničkog kandidata Dobrila Dedeića sinoć su, prije izborne šutnje, bili izloženi bespredmetnom progonu i šikaniranju od strane funkcionera i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, saopšteno je iz te partije.

Kako navode iz Srpske koalicije, policijac Danko Adžić, inspektor Dragomir Peković i načelnik Odjeljenja bezbjednosti u tom gradu odgovorni su za maltretiranje kolone srpskog predsjedničkog kandidata koja je, nakon obilaska nekoliko opština i dvije konvencije, u Tivtu i Danilovgradu, zaustavljena u u blizini motela ‘’Perjanik’’.

"Predsjedničkom kandidatu Srpske koalicije Dobrilu Dedeiću danas je iz Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, tokom telefonskog razgovora, potvrđeno da je šef te policijske postave Marko Kalezić. Inspektor Dragomir Peković prije toga je potvrdio identitet policajca koji je zaustavio kolonu, Danka Adžića, ali nije htio da se izjasni ko je načelnik koji je došao da interveniše rekavši da to nikada neće reći, iako je bio na licu mjesta. Adžić je odgovoran za prisilno skidanje tablica sa jednog vozila iz kolone i naknadno napisanu kaznu u iznosu od 180 eura", navodi se u saopštenju.

Iz Srpske koalicije poručuju da je načelnik Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, kako se sam predstavio, vrijeđao Misiju OEBS-a, kako kažu, nedoličnim i vulgarnim riječima nakon što su funkcioneri Srpske koalicije saopštili da će, sem MUP-a, i tu organizaciju obavijestiti o teroru nad pristalicama predsjedničkog kandidata Dobrila Dedeića.

"Šef Izbornog štaba predsjedničkog kandidata Srpske koalicije, Robert Žižić, prije incidenta u Danilovgradu, naišao je na korektan odnos svih policijskih patrola koje su bile na terenu tokom prolaska kolona pristalica Dobrila Dedeića. U petak su kolone, zajedno sa funkcionerima i aktivistima, obišle Nikšić, Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budvu, Cetinje, Podgoricu i Spuž, u kome je održana i završna promotivna pobjednička konvencija. Iako su aktivisti i vozila, slikani, a nakon zaustavljanja, evidentirani od strane centara bezbjednosti u gradovima kroz koje su prošli, nije bilo nikakvih problema. U Podgorici i ostalim gradovima, više puta je kolona zaustavljana i evidentirana, ali nije bilo nikakvih incidenata. Jedini problem je napravljen u Danilovgradu petnaest minuta prije ponoći i početka izborne šutnje, iako su policajac, inspektor i načelnik upozoreni da nemamo namjeru da se komplikuje situacija nakon njihove neprimjerene rekacije, te da će o tome biti obaviješteni mediji, Uprava policije, ambasade Srbije i Rusije i OEBS", kazali su iz te partije.

Iz te partije traže i objašnjenje od MUP-a i Uprave policije za postupke policajaca u Danilovgradu koji su se, kako dodaju, mimo korektnih postupaka kolega u drugim gradovima, direktno miješali u izborni proces.

"Brutalnim uvredama na račun posmatračkih misija i terorom nad pristalicama Srpske koalicije, vršili su nedvosmislen politički pritisak na pristalice jednog od predsjedničkih kandidata. Zato, Izborni štab predsjedničkog kandidata Dobrila Dedeića podnosi krivičnu prijavu zbog ometanja naše kampanje, na koju smo po Ustavu i svim zakonima Crne Gore, imali puno pravo. Takođe, zbog šikaniranja i omalovažavanja mirnih građana koji su, prije toga, mirno, civilizovano i demokratski obišli svaku opštinu u Crnoj Gori, zaključno sa Danilovgradom", zaključuju oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.