Privučite pažnju prolaznika: Kotor Art Don Brankovi poziva busking umjetnike(FOTO)
Foto: Međunarodni festival Kotor Art

Prirediti predstavu

Privučite pažnju prolaznika: Kotor Art Don Brankovi poziva busking umjetnike(FOTO)

KotorArt Don Brankovi dani muzike i ove godine pozivju različite busking umjetnike da im se pridruže.

“Busking se kao termin koristi širom svijeta za razne vidove uličnih performansa i u doslovnom prevodu znači „prirediti predstavu“, a podrazumijeva sve discipline koje se izvode na javnim mjestima i koje privlače pažnju prolaznika - od uličnih svirača, preko pantomimičara, lutkara, cirkuskih akrobacija, komičara, mađioničara, pa do uličnog teatra i plesa. Ovakvi nastupi neizostavni su dio programa KotorArta već nekoliko godina, u okviru projekta Oživljavanje trgova”, saopšteno je sa Međunarodnog festivala Kotor Art.

DMF2990

Foto: Međunarodni festival Kotor Art

Za odabrane kandidate, kako se navodi, festival obezbjeđuje: dozvole za nastupe u kotorskom Starom gradu u dogovorenim terminima, startne honorare, tehničku podršku, prostor za vježbanje i mogućnost prisustva programima festivala.

DMF3122

Foto: Međunarodni festival Kotor Art

„U sklopu pratećih programa KotorArt Don Brankovih dana muzike, već nekoliko godina zaredom se radi na pretvaranju gradskih javnih prostora u mjesta žive umjetnosti, dostupne i vidljive svima. Vjerujemo da umjetnost na pjacama obogaćuje život grada i doprinosi posebnoj atmosferi kotorskog Starog grada. Kotor je sam po sebi inspiracija i idealno mjesto za umjetnost.“ saopštila je Sara Lakičević, PR festivala.

kotorartic071725

Foto: Međunarodni festival Kotor Art

Ukoliko želite da svirate, ili nastupite sa nekom drugom vrstom performansa na nekoj od kotorskih pjaca u periodu od 14. jula do 13. avgusta, kako se navodi, potrebno je da popunite prijavu na adresi www.kotorart.me/busking do 15. maja 2018.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.