Lokalni izbori važniji i od parlamentarnih
Ilustracija

Lokalni izbori važniji i od parlamentarnih

Iako još nisu održani predsjednički izbori, političke partije su već u kampanji za lokalne izbore koji će bti održani krajem maja.

U najavi je formiranje saveza, a jedan takav između Demokrata i URE biće ozvaničen večeras u 20 časova.

Što se u kampanju krenulo ovako rano analitičara Sergeja Sekulovića ne iznanađuje, jer kako kaže partije lokalne izbore doživljavaju kao izbore prvog reda, pa čak i bitnijim od parlamentarnih.

“Predsjednički izbori imaju drugačiju logiku i ne zahtijevaju mnogo rada na terenu, ako ćemo pravo barem ovi koje gledamo, dok lokalna kampanja je zahtjevnija, pa ako hoćete možda i od samih parlamentarnih izbora”, kazao je Sekulović za Javni servis.

On kaže da lokalni izbori i vlast u lokalnim samoupravama nosi i konkretnu političku težinu.

“Pogotovo ako imamo u vidu izbore u Glavnom gradu, koji jeste trećina, u tom nekom brojčanom smislu, a u smislu realne političke moći vjerovatno i polovina. Partije doživljavaju izbore lokalne, kao izbore prvog reda i u tom smislu oni se aktivno pripremaju za njih, a sa druge strane oni su donekle i prinuđeni s obzirom na kratkoću kampanje, koja je po prirodi stvari takva skoro pa preklapanje lokalnih i predsjednickih izbora ih tjera na brzu reakciju”, zaključio je Sekulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.