Uhapšen Japanac, sina držao u drvenom kavezu više od 20 godina
ilustracija

Uhapšen Japanac, sina držao u drvenom kavezu više od 20 godina

Japanska policija uhapsila je 73-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je duže od dvije decenije sina držao zatvorenog u drvenom kavezu.

Kako javlja novinska agencija Kjodo, Jošitane Jamasaki kazao je kako je zatvorio sina, koji sada ima 42 godine, jer je imao mentalnih problema i ponekad bio nasilan.

Kavez visok metar i širok manje od dva metra nalazio se u pomoćnom objektu do kuće Jamasakija u gradu Sanda, prenosi Anadolija.

O stanju 42-godišnjeg muškarca, nadležne organe obavijestio je medicinski radnik koji se o Jamasakijevoj supruzi brinuo prije njene smrti.

Pokrenuta je istraga, a nadležni organi vjeruju da je Jamasaki sina držao zatvorenim od njegove 16-godine.

Uhapšeni Yamasaki je kazao kako je sina hranio svaki dan i dopuštao kupanje svaki drugi dan.

Ustanovljeno je kako 42-godišnji muškarac nema nikakvih zdravstvenih poteškoća osim povijenosti kičme, a brigu o njemu nastavlja socijalna služba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.