Napad u Njemačkoj: Kamionom na pješake, ima poginulih (VIDEO)
Foto: Twitter

Minster

Napad u Njemačkoj: Kamionom na pješake, ima poginulih (VIDEO)

Najmanje tri osobe su poginule, a nekoliko desetina je povrijeđeno u njemačkom gradu Minsteru kada je kamionet uletio u grupu pješaka, prenosi Bild.

Kako se navodi, policija je potvrdila da ima žrtava, a pretpostavlja se da se radi o ciljanom napadu.

NxDk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT1RJN01EQV8vZjViODMxNDM0NzEwNTlhNGIxYjM1YWIyODk0NGYxZGEuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Foto: Tanjug/AP

Napadač se na licu mjesta ubio iz vatrenog oružja, saopštila je policija.

Stanovnici Minstera su zamoljeni da do daljeg izbjegavaju područje u kome je došlo do incidenta. 

Bezbjednosni izvori navode da su okolnosti incidenta takve da se ne može isključiti mogućnost da se radi o napadu, prenosi Rojters.

Dio starog grada, u kom se dogodila tragedija, je zatvoren. Žrtve su se nalazile u bašti jednog restorana, nedaleko od katedrale. 

Napad se dogodio u ranim popodnevnim časovima, kada je se na ulicama Minstera nalazio veliki broj stanovnika, ali i turista, koji su uživali u lijepom vremenu, sve do momenta, kako kažu očevici, dok kamionet nije počeo da se približava velikom brzinom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.